Brinemo za okoliš
rex

Tillerson: Potencijalno pozitivni signali iz Sjeverne Koreje

08.03.2018
ADDIS ABABA, 8. mart 2018

Američki državni sekretar Rex Tillerson izjavio je u četvrtak da dolaze "potencijalno pozitivni signali" iz Sjeverne Koreje, ali da je "veoma dug put do pregovora".

Tillerson je izjavio da je Južna Koreja obavijestila SAD o svojim raspravama sa Sjeverom. Također je kazao da SAD pužaju informacije Južnoj Koireji. 

Istakao je da Sjedinjene Države moraju imati "veoma jasnu viziju" i realističan pristup. Kazao je da  prvi korak trebaju biti "razgovori o razgovorima", ali ne i pregovori.

Šef američke diplomatije također je kazao kako ne zna da li su se stekli pravi uslovi za pregovore oko sjevernokorejskog nuklearnog programa.

Tillerson se obratio novinarima u Addis Ababi u Etiopiji tokom zajedničke konferencije za štampu s etiopskim ministrom vanjskih poslova, prenosi AP.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ab
Abbas optužio Hamas za pokušaj ubistva Hamdallaha, zaprijetio akcijom
20.03.2018

Predsjednik Abbas izjavio je da ne želi kazniti palestinski narod, ali da mora poduzeti akciju protiv Hamasa, koji vlada Gazom i odbija dopustiti palestinskoj vladi da tu vlada.

erd
Erdogan: Sjedinjene Države bi trebale prestati s "obmanama" u Siriji
20.03.2018

Erdoganovi tipično ratoborni komentari uslijedili su nakon što je američki State Department reagovao na tursko preotimanje Afrina od kurdskih milicija, izražavajući brigu zbog sudbine civila.

tm
Tri autobusa s diplomatama ruske ambasade u Londonu vraćaju se u Moskvu
20.03.2018

Službenici ruske ambasade mahali su odlazećim diplomatima i njihovim porodicama dok su napuštali London, javio je Reutersov fotoreporter s lica mjesta.

SBF