Brinemo za okoliš
po

U nastavku akcije 'Zadruga' izvršeni pretresi na 14 lokacija

08.03.2018
SARAJEVO, 8. mart 2018

U nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga" privedeno je, odnosno ispitano više osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te pranjem novca, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Naime, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS su, postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Tužilaštva KS, te u saradnji sa Poreznom upravom FBiH, u srijedu su izvršili pretrese na četrnaest lokacija na području KS, uključujući trinaest prostorija pravnih osoba, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba od kojih su privremeno oduzeti određeni predmeti i dokumentacija.

Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju krivičnih djela - organiziranog kriminala, u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te pranjem novca, u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih, su pozvane, ispitane i kriminalistički obrađene osobe inicijala  J. A.( 1976.), M. A.(1975.), V. A. (1988.), B. N. (1958.), B. S.(1974.), H. E. (1954.), B. S. (1959.), M. L.(1977.), B. F. (1952.), B. Z. (1958.) i Š. M.(1968.), svi nastanjeni u Sarajevu.

Istovremeno, slobode su lišeni K. E.(1979.), S. Š. (1965.) i A. S.(1963.), svi nastanjeni u Sarajevu, i predani u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Protiv spomenutih osoba, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima bit će dostavljen Tužilaštvu KS, a K. E., S. Š. i A. S. će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predani u dalju nadležnost Tužilaštva.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

SBF