Brinemo za okoliš
ki

Stanje na cestama 08. 03. 2018.

08.03.2018

Kolovoz je mokar u većem dijelu naše zemlje, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Zbog ledene kiše skrećemo pažnju na puteve Izačić-Bihać-Ripač-Užljebić i Bihać-Srbljani. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Bosanski Petrovac-Ključ, Kupres-Šuica-Tomislavgrad, Livno-Šuica, Drvar-Bosansko Grahovo-Strmica i Glamoč-Mliništa. Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima, vidljivost je ovoga jutra mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Bhputovanja/BihamkNAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sad
Ambasada SAD-a s lokalnim partnerima održala vježbu odgovora na krizne situacije
21.03.2018

Vježba odgovora u slučaju krizne situacije održana je danas u krugu zgrade Ambasade SAD-a u Sarajevu, u saradnji s lokalnim i državnim institucijama.

zima
Sutra snijeg u većem dijelu BiH
21.03.2018

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuje već prijepodne na istoku i jugu i postepeno prema večernjim satima će se premještati preko cijele BiH.

min
Elektronski dnevnik od septembra obavezan u osnovnim školama KS
21.03.2018

Na taj način će se, dodala je, neovisno provjeravati i sam plan i program, njegov obim i korelacija sadržaja, te provodljivost i upućenost na učenike.

SBF