Okoliš
nov

Premijer Novalić čestitao Dan žena

07.03.2018
SARAJEVO, 7. mart 2018

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je čestitku svim građankama Bosne i Hercegovine povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena.

Novalić u čestiki poziva i ohrabruje žene da se uključe u društvene procese i tokove, te da na taj način osiguraju dostojanstveniji i vredniji život sebi i svojim porodicama, saopćeno je iz Vlade FBiH.

- Cijenimo i dajemo podršku hrabrim ženama koje su pokrenule svjetski pokret za ravnopravnost i borbu protiv nasilja, u čemu i muškarci moraju i trebaju dati svoj doprinos. Već je nebrojeno puta dokazano kako su, upravo zahvaljujući inicijativama žena, mnogi društveni procesi pokrenuti u dobrom pravcu - stoji u čestitki.

Također, premijer Novalić poziva na rodnu ravnopravnost, ekonomsku stabilnost i sprečavanje nasilja i diskriminacije s kojima se žene suočavaju. 

- Stoga vam, drage sugrađanke, od srca čestitam Dan žena, uz želju da zajedno ostvarimo rodnu ravnopravnost u svim društvenim segmentima, postignemo veću ekonomsku stabilnost i spriječimo svaku vrstu nasilja i diskriminacije s kojim se svakodnevno suočavate - kaže se u čestitki premijera Novalića.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sad
Ambasada SAD-a s lokalnim partnerima održala vježbu odgovora na krizne situacije
21.03.2018

Vježba odgovora u slučaju krizne situacije održana je danas u krugu zgrade Ambasade SAD-a u Sarajevu, u saradnji s lokalnim i državnim institucijama.

zima
Sutra snijeg u većem dijelu BiH
21.03.2018

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuje već prijepodne na istoku i jugu i postepeno prema večernjim satima će se premještati preko cijele BiH.

min
Elektronski dnevnik od septembra obavezan u osnovnim školama KS
21.03.2018

Na taj način će se, dodala je, neovisno provjeravati i sam plan i program, njegov obim i korelacija sadržaja, te provodljivost i upućenost na učenike.

SBF