Brinemo za okoliš
rad

Radončić preuzeo finansiranje 20 stipendista iz Srebrenice

07.03.2018
SARAJEVO, 7. mart 2018

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić razgovarao je s građanima na skupu u Srebrenici o problemima egzistencijalne prirode te preuzeo finansiranje 20 stipendista iz ovog grada.

Lider SBB-a također je uputio poruku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je predložen za dobitnika Plakete Srebrenice. 

- Niko ne može dobiti nikakvo priznanje Srebrenice, a da prije toga nije priznao da se ovdje dogodio genocid. Za nas Bošnjake nema dileme šta se ovdje u julu 1995. godine dogodilo - kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a istakao je da je previše novca uloženo u Srebrenicu, ali da se to premalo osjetilo na životnom standardu povratnika.

- Lako se gađati kamenicama s Dodikom iz Sarajeva, ali onda naš Bošnjak povratnik ne može da zanoći mirno. Lako je dizati tenzije, a nikad ne doći u RS - naglasio je. 

Srebrenički povratnici u razgovoru s Radončićem naveli su da, osim brojnih problema, imaju i problema sa školovanjem djece je lider SBB-a kazao da će preuzeti brigu o školovanju 20 srebreničkih učenika ili studenata u mjesečnom iznosu od po 500 KM.

Mjesečni ukupan iznos od 10.000 KM stipendistima bit će transferiran s njegovog ličnog računa.

Između ostalog, na skupu u Srebrenici Semir Smajić je imenovan za predsjednika Regionalnog odbora Istočno Podrinje Saveza za bolju budućnost.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, Smajić je naglasio da je, nažalost, došlo do prebrojavanja Bošnjaka u Srebrenici po principu "ko živi ili ne živi u tom gradu", saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kuca
Osigurano 79.000 KM za rad 'Roditeljske kuće'
20.03.2018

Sredstva, u iznosu 79.000 KM, prikupljana su za osiguranje nesmetanog rada "Roditeljske kuće" koja egzistira zahvaljujući senzibilitetu pojedinaca i društvenih struktura u posljednje dvije godine.

ob
U BiH sutra oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom
20.03.2018

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura zraka između -3 i 0 stepeni.

sud
Građani u BiH se najviše žale na predugo trajanje sudskih postupaka
20.03.2018

Ombudsmenima Bosne i Hercegovine u prošloj godini je najviše žalbi građana upućeno iz oblasti gađanskih i političkih prava.

SBF