Brinemo za okoliš
sda

Safet Demirović istupio iz Kluba SDA u Predstavničkom domu PSBiH

07.03.2018
SARAJEVO, 7. mart 2018

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH počeo je današnje zasjedanje na kojem je poslanik Safet Demirović obavijestio poslanike da istupa iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u ovom domu, navodeći da u Tuzlanskom kantonu učestvuje u aktivnostima novog političkog projekta. 

Prema usvojenom dnevnom redu, između ostalog, planirano je izjašnjavanje o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojom se određuju novi koeficijenti za vojnike i dočasnike kako bi se djelomično poboljšao materijalni status najugroženijih kategorija u Oružanim snagama BiH. 

Dnevni red dopunjen je sa zahtjevom poslanika Mirsada Mešića, Damira Bećirovića, Saše Magazinovića, Mirsada Đonlagića, Fehima Škaljića, Damira Arnauta i Denisa Bećirovića, kojim traže po hitnom postupku razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH. 

Također, na sjednici se očekuje izjašnjavanje o zahtjevu poslanika Amira Fazlića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. 

Jednom od dopuna, poslanici su prihvatili da se na današnjoj sjednici očituju o razrješenju zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, koje je predložila Komisija za praćenje rada navedene Agencije nakon što je na tu funkciju Dragan Anđelić podnio neopozivu ostavku iz ličnih razloga.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sad
Ambasada SAD-a s lokalnim partnerima održala vježbu odgovora na krizne situacije
21.03.2018

Vježba odgovora u slučaju krizne situacije održana je danas u krugu zgrade Ambasade SAD-a u Sarajevu, u saradnji s lokalnim i državnim institucijama.

zima
Sutra snijeg u većem dijelu BiH
21.03.2018

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuje već prijepodne na istoku i jugu i postepeno prema večernjim satima će se premještati preko cijele BiH.

min
Elektronski dnevnik od septembra obavezan u osnovnim školama KS
21.03.2018

Na taj način će se, dodala je, neovisno provjeravati i sam plan i program, njegov obim i korelacija sadržaja, te provodljivost i upućenost na učenike.

SBF