Brinemo za okoliš
sk

Sparkasse Bank u eko akciji za čiste vode BiH

07.03.2018
Sarajevo, 07.03. 2018

Sparkasse Bank dd BiH ponosni je sponzor eko akcija koje će organizovati ronilački klub „Bosna" od jula do septembra ove godine, a tokom kojih će biti očišćeno pet vodenih lokaliteta u BiH.

„Izuzetno nas raduje da smo u mogućnosti učestvovati u projektu, „Voda je život-neka bude čista“, a koji objedinjava pet (5) eko-akcija. Ove godine, odlučili smo ne samo da finansijski podržimo projekat, nego i da se aktivno uključimo u provođenje akcija čišćenja. Naši uposlenici iz poslovnica širom BiH će volonterski učestvovati u akcijama i na taj način dati svoj doprinos“, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Društveno odgovorno poslovanje dio je strateškog okvira Sparkasse Bank. Vođeni filozofijom da je institucija uspješna samo ukoliko je uspješna i lokalna zajednica u kojoj posluje, banka od samog početka rada u BiH nastoji aktivno učestvovati u akcijama koje imaju za cilj poboljšanje uslova života zajednice.

„Ponosni smo na do sada realizovane eko akcije. Uspjeli smo osigurati da sve naše akcije imaju međunarodni karakter i da se u njih uključuju pored klubova iz BiH i klubovi iz inostranstva. Promocija ronjenja kao sporta jednostavno je nezamisliva bez čistih voda i izuzetno nam je drago što je Sparkasse Bank prepoznala RK „Bosna“ kao partnera i odlučila se uključiti u eko akcije. To  što će se osim klasičnog sponzorstva, doprinjeti i volonterskim uključenjem svojih uposlenika daje dodatnu vrijednost našoj saradnji“, izjavio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“.

Ronilački klub „Bosna“ već nekoliko godina uspješno izvodi međunarodne eko-akcije koje imaju za cilj očuvanje okoliša i podizanje svijesti o blagodatima čiste životne sredine.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF