Brinemo za okoliš
zrno

U Beču postavljena izložba fotografija Almina Zrne

07.03.2018
SARAJEVO, 7. mart 2018

Samostalna izložba radova bh. fotografa Almina Zrne pod nazivom "Apologija Erosa" postavljena je u fotografskoj galeriji "Lik" u Beču.

Dvadeset i pet radova iz ciklusa "Apologija Erosa" predstavljaju presjek Zrninog stvaralaštva u posljednje tri godine.

U srcu bečke umjetničke četvrti Spittelberg, u prepunoj galeriji, publika je imala priliku informirati se o radu tog bh. umjetnika i razgovarati sa njim o ideji izložbe, kao i tehnikama rada i uslovima fotografskog stvaralaštva u Bosni i Hercegovini.

Izložbu je otvorio vlasnik i glavni kustos galerije "Lik" Eric Berger, koji je nadahnuto govorio o Zrninim radovima.

Berger je zahvalio posjetiocima za odziv, te istakao da odavno jednom otvorenju u galeriji "Lik" nije prisustvovao veći broj ljudi.

Austrijska publika iskazala je ogroman interes za Zrnine radove, kao i za njihov otkup, zbog čega autor nije krio zadovoljstvo.

Izložba će biti postavljena do 4. aprila, nakon čega će je moći pogledati publika u Ljubljani i Dubrovniku.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sad
Ambasada SAD-a s lokalnim partnerima održala vježbu odgovora na krizne situacije
21.03.2018

Vježba odgovora u slučaju krizne situacije održana je danas u krugu zgrade Ambasade SAD-a u Sarajevu, u saradnji s lokalnim i državnim institucijama.

zima
Sutra snijeg u većem dijelu BiH
21.03.2018

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuje već prijepodne na istoku i jugu i postepeno prema večernjim satima će se premještati preko cijele BiH.

min
Elektronski dnevnik od septembra obavezan u osnovnim školama KS
21.03.2018

Na taj način će se, dodala je, neovisno provjeravati i sam plan i program, njegov obim i korelacija sadržaja, te provodljivost i upućenost na učenike.

SBF