Okoliš
tr

Trump: Ima napretka sa Sjevernom Korejom, ali može biti i lažna nada

07.03.2018
SEOUL/WASHINGTON, 7. mart 2018

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je vidio mogući napredak u pogledu Sjeverne Koreje, nakon što je Južna Koreja saopćila da je Pyongyang spreman razgovarati sa SAD-om o denuklearizaciji te da će suspendovati nuklearna testiranja dok traju pregovori, javila je agencija Reuters.

Kina je također ohrabrila dvije Koreje u približavanju nakon što se delegacija Južne Koreje susrela s Kim Jong Unom.

- Napravljen je mogući napredak u razgovorima sa Sjevernom Korejom. Prvi put u nekoliko godina, postoje ozbiljni napori svih strana. Svijet gleda i čeka. Može biti lažna nada, ali SAD su spremne da idu snažnu u bilo kojem pravcu – objavio je Trump na Twitteru.

Sjeverna i Južna Koreja će imati prvi zajednički samit nakon više od deset godina i to narednog mjeseca u pograničnom mjestu Panmunjom.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ab
Abbas optužio Hamas za pokušaj ubistva Hamdallaha, zaprijetio akcijom
20.03.2018

Predsjednik Abbas izjavio je da ne želi kazniti palestinski narod, ali da mora poduzeti akciju protiv Hamasa, koji vlada Gazom i odbija dopustiti palestinskoj vladi da tu vlada.

erd
Erdogan: Sjedinjene Države bi trebale prestati s "obmanama" u Siriji
20.03.2018

Erdoganovi tipično ratoborni komentari uslijedili su nakon što je američki State Department reagovao na tursko preotimanje Afrina od kurdskih milicija, izražavajući brigu zbog sudbine civila.

tm
Tri autobusa s diplomatama ruske ambasade u Londonu vraćaju se u Moskvu
20.03.2018

Službenici ruske ambasade mahali su odlazećim diplomatima i njihovim porodicama dok su napuštali London, javio je Reutersov fotoreporter s lica mjesta.

SBF