Brinemo za okoliš
gss

U Livnu se održava Savezna zimska vježba spašavanja i traganja

07.03.2018
LIVNO, 7. mart 2018

U organizaciji GSS-a BiH i Hercegbosanske županije u subotu, 10. ožujka, u Livnu bit će održana Savezna zimska vježba spašavanja i traganja.

Pročelnik stanice GSS-a Hercegbosanske županije Marino Vidović kazao je Feni kako je okupljanje svih sudionika i predstavnika gorskih službi spašavanja predviđeno najkasnije do 10 sati ispred Srednje strukovne škole Livno te da potom, nakon kraćeg brifinga, slijedi zajednički polazak na vježbu. 

- Mjesto aktivnosti je prijevoj Vaganj cca 25 kilometara od Livna gdje će se vršiti vježba po radionicama, a nakon toga krećemo u akciju spašavanja - kazao je Vidović.

Nakon završetka spomenutih aktivnosti, održat će se nekoliko prezentacija i filmova o lavinama i spašavanju u zimskim uvjetima.

Ranije je, točnije prije dva mjeseca, u organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja u BiH održan tečaj spašavanja i traganja - SAR, koji su uspješno završila 33 polaznika.

Kroz SAR obuku, ističe Vidović, dosad je prošlo preko 250 ljudi, s tim da je u Livnu po prvi put bilo organizirano i polaganje za zvanje spašavatelja tragača koje je uspješno položilo deset spašavatelja iz GSS-a Hercegbosanske županije.

 Inače, za ekipe koje na vježbu dolaze dan ranije iz drugih mjesta, osiguran je smještaj.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kuca
Osigurano 79.000 KM za rad 'Roditeljske kuće'
20.03.2018

Sredstva, u iznosu 79.000 KM, prikupljana su za osiguranje nesmetanog rada "Roditeljske kuće" koja egzistira zahvaljujući senzibilitetu pojedinaca i društvenih struktura u posljednje dvije godine.

ob
U BiH sutra oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom
20.03.2018

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura zraka između -3 i 0 stepeni.

sud
Građani u BiH se najviše žale na predugo trajanje sudskih postupaka
20.03.2018

Ombudsmenima Bosne i Hercegovine u prošloj godini je najviše žalbi građana upućeno iz oblasti gađanskih i političkih prava.

SBF