Brinemo za okoliš
an

U padu ruskog aviona u Siriji poginulo 39 osoba

07.03.2018
MOSKVA, 7. mart 2018

Ruski transportni avion Antonov-26 srušio se u Siriji, a tom prilikom poginulo je 39 osoba, od kojih 33 putnika i šest članova posade, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

U saopćenju se navodi da je uzrok pada najvjerovatnije tehnički kvar.

- Prema preliminarnim podacima, tehnički problem bi mogao biti uzrok rušenja aviona. Prema izveštajima s mesta događaja, na letjelicu nije otvorena vatra prije nego što se srušio - navodi se u saopćenju, prenosi TASS.

Kako je saopćeno, nesreća se dogodila oko 15 sati po moskovskom vremenu, u trenutku kada se avion spremao da sleti na aerodrom u Hmejmimu u Siriji, prenosi TASS.

Avion se srušio samo 500 metara od aerodromske piste, navodi AP.

Rusija, ključna saveznica sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, koristi vojnu bazu u Siriji, u blizini obale Sredozemnog mora, podsjeća američka agencija, prenosi Al Jazeera Balkans.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ab
Abbas optužio Hamas za pokušaj ubistva Hamdallaha, zaprijetio akcijom
20.03.2018

Predsjednik Abbas izjavio je da ne želi kazniti palestinski narod, ali da mora poduzeti akciju protiv Hamasa, koji vlada Gazom i odbija dopustiti palestinskoj vladi da tu vlada.

erd
Erdogan: Sjedinjene Države bi trebale prestati s "obmanama" u Siriji
20.03.2018

Erdoganovi tipično ratoborni komentari uslijedili su nakon što je američki State Department reagovao na tursko preotimanje Afrina od kurdskih milicija, izražavajući brigu zbog sudbine civila.

tm
Tri autobusa s diplomatama ruske ambasade u Londonu vraćaju se u Moskvu
20.03.2018

Službenici ruske ambasade mahali su odlazećim diplomatima i njihovim porodicama dok su napuštali London, javio je Reutersov fotoreporter s lica mjesta.

SBF