Brinemo za okoliš
icmp

ICMP će donirati opremu za DNK laboratoriju Univerzitetu u Sarajevu

07.03.2018
SARAJEVO, 7. mart 2018

Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) donirat će danas opremu za DNK laboratoriju Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

ICMP djeluje u Bosni i Hercegovini više od 20 godina i uvijek je nastojao da, s razvojem i prilagođavanjem tehničkih uvjeta, opremu koja se više ne koristi stavi na raspolaganje domaćim partnerima kako bi je oni koristili u vlastitom radu.

Laboratorijsku opremu već su donirali partnerima u Banja Luci te iz ICMP-ja smatraju da ovaj najnoviji doprinos može produktivno uticati na forenzičku nauku u Bosni i Hercegovini.

Opremu će predati rukovodilac ICMP-ovog Programa za zapadni Balkan Matthew Holliday, a uručit će je profesoru za oblasti biomedicine i genetike Izetu Eminoviću, najavljeno je danas iz ICMP-ja.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kuca
Osigurano 79.000 KM za rad 'Roditeljske kuće'
20.03.2018

Sredstva, u iznosu 79.000 KM, prikupljana su za osiguranje nesmetanog rada "Roditeljske kuće" koja egzistira zahvaljujući senzibilitetu pojedinaca i društvenih struktura u posljednje dvije godine.

ob
U BiH sutra oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom
20.03.2018

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura zraka između -3 i 0 stepeni.

sud
Građani u BiH se najviše žale na predugo trajanje sudskih postupaka
20.03.2018

Ombudsmenima Bosne i Hercegovine u prošloj godini je najviše žalbi građana upućeno iz oblasti gađanskih i političkih prava.

SBF