Okoliš
bih

Stanje na cestama 07. 03. 2018.

07.03.2018
Kolovoz je zbog ledene kiše mjestimično zaleđen na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Izačić-Bihać-Srbljani. Vozače na ovim dionicama savjetujemo da voze maksimalno oprezno.

Na moguću poledicu upozoravamo i u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Žepče-Maglaj, Teslić-Doboj-Tuzla, Livno-Glamoč, Lašva-Vitez- Novi Travnik, Olovo-Srebrenik, kao i na putevima na području Bihaća, Bosanskog Petrovca i Posušja.

Kolovoz je mokar ili vlažan, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionice: Bihać-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Bhputovanja/BihamkNAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kuca
Osigurano 79.000 KM za rad 'Roditeljske kuće'
20.03.2018

Sredstva, u iznosu 79.000 KM, prikupljana su za osiguranje nesmetanog rada "Roditeljske kuće" koja egzistira zahvaljujući senzibilitetu pojedinaca i društvenih struktura u posljednje dvije godine.

ob
U BiH sutra oblačno sa kišom, susnježicom i snijegom
20.03.2018

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura zraka između -3 i 0 stepeni.

sud
Građani u BiH se najviše žale na predugo trajanje sudskih postupaka
20.03.2018

Ombudsmenima Bosne i Hercegovine u prošloj godini je najviše žalbi građana upućeno iz oblasti gađanskih i političkih prava.

SBF