Brinemo za okoliš
sip

Članovi Odbora za žalbe građana PS BiH posjetili SIPA-u

06.03.2018
SARAJEVO, 6. mart 2018

Predsjedavajući Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH Vjekoslav Vuković i članica Odbora Aleksandra Martinović danas su se u prostorijama Državne agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) sastali s direktorom SIPA-e Pericom Stanićem.

Posjeta SIPA-i je organizirana u okviru redovnih posjeta Odbora državnim policijskim agencijama. Učesnici sastanka su razgovarali o dosadašnjoj saradnji Odbora i SIPA-e, kao i o predmetima koje je Odbor za žalbe građana razmatrao u prethodnom izvještajnom periodu. 

Predsjedavajući Odbora, Vuković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakao da i u narednom periodu od SIPA-e opravdano očekuje profesionalan i stručan pristup.

Direktor Stanić se zahvalio prisutnim članovima Odbora na profesionalnom obavljanju poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, te iskazao spremnost za nastavak uspješne saradnje i zajednički rad na ispunjenju zakonske uloge SIPA-e u službi građana BiH, saopćeno je iz SIPA-e.                NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sad
Ambasada SAD-a s lokalnim partnerima održala vježbu odgovora na krizne situacije
21.03.2018

Vježba odgovora u slučaju krizne situacije održana je danas u krugu zgrade Ambasade SAD-a u Sarajevu, u saradnji s lokalnim i državnim institucijama.

zima
Sutra snijeg u većem dijelu BiH
21.03.2018

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuje već prijepodne na istoku i jugu i postepeno prema večernjim satima će se premještati preko cijele BiH.

min
Elektronski dnevnik od septembra obavezan u osnovnim školama KS
21.03.2018

Na taj način će se, dodala je, neovisno provjeravati i sam plan i program, njegov obim i korelacija sadržaja, te provodljivost i upućenost na učenike.

SBF