Brinemo za okoliš
hol

Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn' odgođen za 15. mart

06.03.2018
SARAJEVO, 6. mart 2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je, uslijed nedolaska svjedoka, odgođeno suđenje u predmetu Alen Čengić i drugi. Naredno ročište zakazano je za 15. mart.

U vezi s tim, Sud je konstatirao neuspješnu dostavu poziva za dvoje svjedoka optužbe koji su trebali biti ispitani u nastavku dokaznog postupka, a koji će, kako je saopćeno, biti pozvani i na naredno ročište.

Istovremeno, provjerom u CIPS-ovoj bazi podataka, utvrđeno je da je došlo do promjene adrese kod jedne od svjedokinja koja je trebala biti danas ispitana.

Na ročište 15. marta bit će pozvana još jedna svjedokinja koja se, prema saznanjima Tužiteljstva, nalazi u inozemstvu.  

Optužnica u ovom predmetu ('slučaj Holiday Inn') Alena Čengića, Adnana Hadžibajrića, Mehmeda Puškića i Adisa Skorupana tereti za organizirani kriminal u vezi s poreznom utajom, ugrožavanjem sigurnosti, teškom krađom, oštećenjem tuđe stvari i organiziranjem otpora.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

SBF