Brinemo za okoliš
4

Odabrano osam restorana iz BiH za učešće u događaju Okus Francuske

06.03.2018
SARAJEVO, 6. mart 2018

Odbor za selekciju odabrao je osam restorana iz Bosne i Hercegovine za učešće u 'Okusu Francuske' (Goût de France) - događaju koji se organizuje na inicijativu francuskog Ministarstva vanjskih poslova i slavnog kuhara Alaina Ducassea.

Ovo je prilika za građane BiH da 21. marta posjete restorane "Plava Prizma", "4 Sobe gospođe Safije", "Druga Kuća", "Mrvica"(2 restorana) i "Klub Slovenaca" u Sarajevu, "Romanca" u Mostaru, te "Monogram" u Banjoj Luci i upoznaju se s francuskim jelovnicima, pripremljenim samo za ovu priliku.

Odabrani kuhari predložili su svoje jelovnike inspirisane francuskom i bh. kuhinjom. Jelovnici se sastoje od obogaćenog aperitiva, predjela, jednog ili dva glavna jela, plate sireva, deserta i francuskih vina i šampanjca, saopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

U svijetu će 21. marta biti organizovane večere u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica. Više od 3.000 glavnih kuhara i restorana trebali bi učestvovati u ovom događaju sa vlastitim jelovnicima inspirisanim francuskom gastronomijom.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vranica
Matošević: Za još uspješniju zimsku sezonu treba unaprijediti infrastrukturu
19.03.2018

Upozoreno je da održavanje uglavnom preuzimaju skijaški centri, što im stvara velike financijske izdatke, pa na taj način umanjuju mogućnosti daljnjih ulaganja u modernu skijašku infrastrukturu.

baden
Tuzlanski aerodrom u junu uvodi let za Baden
16.03.2018

Redovna linija na relaciji Tuzla-Baden, Baden-Tuzla bit će uspostavljena dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

ex
Svilanović: Tolerantni, napredni ljudi su budućnost ovog regiona
16.03.2018

Priča mog djetinjstva, nekada davno, je priča o povezanosti ljudi, razumijevanju i poštovanju.

SBF