Brinemo za okoliš
lav

Rusija predložila sastanak Lavrova i Tillersona u Etiopiji u ovoj sedmici

05.03.2018
MOSVA, 5. mart 2018

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov izjavio je u ponedjeljak da je Rusija predložila sastanak svog šefa diplomatije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Rexa Tillersona u Etiopiji u ovoj sedmici, javila je novinska agencija RIA.

Očekuje se da obojica diplomata budu na afričkoj turneji u ovoj sedmici, a novinska agencija navodi izjavu Rjabkova da će se predloženi razgovori održati u Etiopiji krajem sedmice. 

Rjabkov je također komentirao situaciju u sirijskoj enklavi istočna Ghouta pod pobunjeničkom kontrolom, prenosi Reuters.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ab
Abbas optužio Hamas za pokušaj ubistva Hamdallaha, zaprijetio akcijom
20.03.2018

Predsjednik Abbas izjavio je da ne želi kazniti palestinski narod, ali da mora poduzeti akciju protiv Hamasa, koji vlada Gazom i odbija dopustiti palestinskoj vladi da tu vlada.

erd
Erdogan: Sjedinjene Države bi trebale prestati s "obmanama" u Siriji
20.03.2018

Erdoganovi tipično ratoborni komentari uslijedili su nakon što je američki State Department reagovao na tursko preotimanje Afrina od kurdskih milicija, izražavajući brigu zbog sudbine civila.

tm
Tri autobusa s diplomatama ruske ambasade u Londonu vraćaju se u Moskvu
20.03.2018

Službenici ruske ambasade mahali su odlazećim diplomatima i njihovim porodicama dok su napuštali London, javio je Reutersov fotoreporter s lica mjesta.

SBF