Brinemo za okoliš
svi

Zapadne banke se utrkuju za učešće u kineskoj inicijativi 'Pojas i put'

28.02.2018
BEIJING, 28. feb 2018

Zapadne banke se utrkuju da postanu dio projekta „Pojas i put“ kojim Kina želi oživjeti drevni put svile i napraviti novi pojas snažne infraskture i ekonomski razvoj, javlja agencija Xinhua.

Britanske i američke banke, među kojima su Citigroup, HSBC i Standard Chartered, traže šansu da učestvuju u projektu koji je najavio kineski predsjednik Xi Jinping.

Prema infomacijama Financial Timesa, velike banke su održale konferenciju o toj inicijativi i imenovale najviše pozicionirane bankare da koordiniraju pristup budućim poslovnim i infrastrukturnim aktivnostima.

Standard Chartered je preuzeo vodeću ulogu u namjeri da kroz nju ostvari ciljani rast, a banka je do sada dobila 20 poslova vezanih za inicijativu, među kojima su projekti u Bangladešu i Šri Lanki.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sa
MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju, veliki interes za namještaj iz Fojnice
20.03.2018

Ovog puta kompanija se predstavila novitetima iz kolekcije “Primum” i “Elle”.

vino
Održano ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na Mostarski sajam gospodarstva
20.03.2018

Vina su ocjenjivana po ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV) koja je prihvaćena u cijelom svijetu.

naf
Cijene nafte blago porasle drugi tjedan zaredom
19.03.2018

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna blago porasle, drugi tjedan zaredom, a trgovalo se oprezno zbog nesigurnosti na svjetskim burzama nakon što je Bijela kuća najavila carine na uvoz kineskih proizvoda.

SBF