Brinemo za okoliš
ljub

Večeras predstavljanje prvog Penjačkog vodiča za BiH

28.02.2018
SARAJEVO, 28. feb 2018

Prvi Penjački vodič za Bosnu i Hercegovinu, u organizaciji Planinarskog društva "Željezničar", Singing Rocka BiH i platforme Via Dinarica, bit će predstavljen večeras u Kriterionu u Sarajevu.

To je prvi vodič ovog tipa na bh. prostorima, te obuhvata sva penjališta u BiH, s preciznim uputama i odgovarajućim fotografijama smjerova i penjališta. Vodič je objavljen u izdanju Balkan Coloursa, a autori su Igor Vukić i David Lemmerer.

Jedan od ciljeva vodiča je promocija i popularizacija sportskog penjanja, ali i skretanje pažnje na potencijale i na sve ono što penjališta u BiH pružaju zaljubljenicima tog sporta. Vodič će biti dostupan za prodaju, o čemu će više informacija biti dostupno na događaju u Kriterionu. 

Osim promocije vodiča, posjetioci će imati priliku da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanije Singing Rock u BiH, prijaviti se na Vučko Trail 2018, upisati kurs sportskog penjanja PD Željezničar, kao i dobiti sve potrebne informacije o platformi Via Dinarica, saopćeno je iz Planinarskog društva "Željezničar".


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

vranica
Matošević: Za još uspješniju zimsku sezonu treba unaprijediti infrastrukturu
19.03.2018

Upozoreno je da održavanje uglavnom preuzimaju skijaški centri, što im stvara velike financijske izdatke, pa na taj način umanjuju mogućnosti daljnjih ulaganja u modernu skijašku infrastrukturu.

SBF