Okoliš
pol

Nastavak akcije 'Zadruga' - Izvršeni pretresi u Goraždu, oduzeta dokumentacija

27.02.2018
ISTOČNO SARAJEVO, 27. feb 2018

U nastavku aktivnosti u predmetu kodnog naziva ''Zadruga'' policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su izvršili pretres službenih prostorija tri pravna lica na području Goražda.

Pretresi su izvršeni po naredbi Kantonalnog suda Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima pranje novca i zloupotreba službenog položaja. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada odgovornih osoba. 

Aktivnosti su izvedene uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko – podrinjskog kantona, saopćeno je danas iz SIPA-e.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

zat
Predložen pritvor za Hasanbašića, osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju
12.03.2018

Za ovom osobom, koja je bila u bjekstvu, raspisana je ranije potraga, radi daljeg izdržavanja kazne u KPZ-u Zenica.

SBF