Brinemo za okoliš
hap

Uhapšene još dvije osobe u akciji 'Zadruga'

27.02.2018
SARAJEVO, 27. feb 2018

Više osoba privredno je, a dvije su uhapšene u nastavku akcije kodnog naziva „Zadruga“ i one će biti predate u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica tog tužilaštva Azra Bavčić.

Podsjetila je da se te osobe sumnjiče se za krivična djela organiziranog kriminala, zloupotrebe položaja i pranje novca.

Kako su prenijeli mediji, pozivajući se na izvore bliske istrazi, nakon obavljenog pretresa na više lokacija među uhapšenim je i direktor firme STEP Midhat Hajrić. Ta firma, između ostaloga, bavi se održavanjem signalizacije sarajevskim ulicama.

U okviru akcije "Zadruga", čija je realizacija počela 24. januara, izvršeni su pretresi na više osoba, a odlučujući o prijedlogu Tužilaštva KS, Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Prašoviću i Miladu Čerkiću, te mjere zabrane za još 12 osoba, privedenih u toj akciji.

Tužilaštvo KS je u tom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS-a, Finansijsko-obavještajnim odjelom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i inspektorima Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine te uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

zat
Predložen pritvor za Hasanbašića, osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju
12.03.2018

Za ovom osobom, koja je bila u bjekstvu, raspisana je ranije potraga, radi daljeg izdržavanja kazne u KPZ-u Zenica.

SBF