Brinemo za okoliš
saj

U Mostaru otvoren Sajam zapošljavanja za studente i diplomante tehničkih struka

27.02.2018
MOSTAR, 27. feb 2018

U organizaciji Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru i Studentskog zbora tog fakulteta, u utorak je u Mostaru otvoren prvi dvodnevni Sajam zapošljavanja za studente i diplomante tehničkih struka - JOB FAIR koji stvara direktan kontakt između studenata i poslodavaca. 

Cilj je sajma omogućiti studentima prvi kontakt i razgovor s potencijalnim poslodavcima te na taj način potaknuti komunikaciju i njihovo rano usmjeravanje u odabiru stjecanja određenih vještina i kompetencija. 

Uoči početka sajma, dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Željko Stojkić rekao je kako se radi o lijepoj prilici kojom će se spojiti lokalni poslodavci i studeni, te na taj način pokušati naći zajednički interes, što traže poduzeća, a što studenti očekuju od njih.

Dodao je kako na sajmu sudjeluju 22 poduzeća s područja strojarstva i računarstva te da će studenti imati priliku razgovarati direktno s njima.

Najavio je i nastavak pokretanja inicijative za Studenski inkubator, čija je svrha studentima predstaviti ideje i probleme poduzeća, a da ih oni pokušaju riješiti.

-  U ovom razdoblju studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike idu na praksu u poduzeća. U ovoj godini imamo ponuđenih 45 projekata od strane poduzeća našim studentima za praksu, a ovaj današnji događaj je mjesto gdje će se obavljati intervjui tih firmi i studenata koji idu na praksu u sljedećem semestru – naglasio je dekan.

Pomoćnica Rektora za nastavu, studente i pravna pitanja sa Sveučilišta u Mostaru Vesna Kazazić ocijenila je kako je ovo vrlo značajna aktivnost Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike te kako je ovo velik iskorak u odnosnu na ono što su do sada radili.

Dodala je kako je jedan od strateških ciljeva Sveučilišta povezivanje s gospodarstvom i praćenje sudbine završenih studenta.

- Ovo je jedan značajan iskorak jer su na jednom mjestu gospodarstvenici i studenti. Gospodarstvenici da čuju i vide tko su dobri studenti i da vide njihove profile, a studeni da se upoznaju sa stanjem u gospodarstvu i sutra da vide svoju šansu - naglasila je.

Po njezinom mišljenju, na sajam su došli svi da uzmu nešto svoje, gospodarstvenici da vide kakvi su studenti, a studenti da nađu prostor za svoje zapošljavanje, što će svakako doprinijeti da ostanu ovdje i da vide kako ima perspektive u našoj državi.

Predstavnik Studenskog zbora Fakultet strojarstva i računarstva Zdravko Grubešić kazao je kako je sajam bitan, budući da studenti nemaju iskustva s poslodavcima.

-Neke od naših radionica pomoći će studentima kako se prijaviti za posao, kako odraditi razgovor, napisati životopis i motivacijsko pismo - istaknuo je.

Ustvrdio je kako će studenti imati priliku upoznati se s onim što poslodavci u ovom okruženju rade i na što se mogu fokusirati tijekom studija.

 Sajam se održava pod pokroviteljstvom Federalnog zavoda za zapošljavanje.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ei
Trgovinski deficit Federacije BiH za februar 362.918.000 KM
21.03.2018

Procent pokrivenosti uvoza izvozom u februaru je 62,3 posto, što je za 2,7 posto manje u odnosu na januar 2018. kada je pokrivenost iznosila 65 posto.

sa
MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju, veliki interes za namještaj iz Fojnice
20.03.2018

Ovog puta kompanija se predstavila novitetima iz kolekcije “Primum” i “Elle”.

vino
Održano ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na Mostarski sajam gospodarstva
20.03.2018

Vina su ocjenjivana po ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV) koja je prihvaćena u cijelom svijetu.

SBF