Brinemo za okoliš
cat

Nova generacija catering majstorica u Bihaću

27.02.2018
SARAJEVO, 27.feb 2018

U Centru za edukaciju i istraživanje „Nahla“ u Bihaću dodijeljeni su certifikati za još jednu generaciju majstorica za catering.

Kroz treninge i praktične radionice polaznice su se upoznale o osnovama cateringa koji je sve prisutniji u ugostiteljstvu, navodi se u saopćenju tog centra.

Polaznice su za diplomski rad oranizirale finger-food posluženje za oko 100 zvanica gdje su u slanim i slatkim delicijama mogli svi uživati.

Na završnoj svečanosti dodjele cerifikata direktorica Centra za edukaciju i istraživanje "Nahla" Meliha Rifatbegović-Haskić čestitala je je polaznicama na uspješno završenoj obuci i istakla da će taj centar i dalje biti na putu osnaživanja žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za lični razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima posebno u oblasti turizma.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

vranica
Matošević: Za još uspješniju zimsku sezonu treba unaprijediti infrastrukturu
19.03.2018

Upozoreno je da održavanje uglavnom preuzimaju skijaški centri, što im stvara velike financijske izdatke, pa na taj način umanjuju mogućnosti daljnjih ulaganja u modernu skijašku infrastrukturu.

SBF