Brinemo za okoliš
zetra

Umjetničko klizanje - Takmičenje "Sarajevo Open" od 1. do 3 marta u Zetri

26.02.2018
SARAJEVO, 26. feb 2018

Savez klizačkih sportova BiH uz podršku EYOF 2019 od 1. do 3.marta u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), organizuje Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo open 2018".

Ovo takmičenje je najvišeg ranga i uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU). Po rangu, zauzima mjesto odmah iza Grand prix takmičenja, evropskog i svjetskog prvenstva.

Na ovom takmičenju sudit će 16 međunarodnih sudaca (panel+suci) sa ISU licencom. Bodovi osvojeni na ovom takmičenju imat će uticaj na poredak na Svjetskoj rang listi najboljih u umjetničkom klizanju.

Do sada je prijavljeno više od 120 takmičara iz šesnaest zemalja s tri kontinenta, a našu zemlju će predstavljati deset klizačica i klizača.

Savez klizačkih sportova BiH kroz ovo takmičenje, iako bez značajnije podrške, pokušava već niz godina vratiti dostojanstvo i olimpijski duh Sarajeva i promovisati klizačke sportove u našoj zemlji. Ovo takmičenje jeste i generalna proba za Evropski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019., s obzirom na to da klizački sportovi do sada nisu testirani.

"Sarajevo Open" se održava u sklopu testnih takmičenja "Road to EYOF 2019".


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dum
ATP lista - Džumhur na 30., Bašić na 75. mjestu
19.03.2018

Među top 10 tenisera svijeta najveći napredak ostvario je pobjednik Mastersa u Indian Wellsu Argentinac Juan Martin Del Potro, koji je s osme skočio na šestu poziciju.

biciklisti
Berbić: Prošla sezona izuzetno uspješna za bh. biciklizam
18.03.2018

Lejla Tanović plasirala se među 70 najboljih biciklistikinja na svijetu. Na Balkanskom pvenstvu osvojila je zlatnu medalju i tako našoj zemlji donijela prvo međunarodno odličje u ovom sportu. Husein Selimović, kao kadet bio među najboljim ...

dek
Džeko odveo Romu u četvrtfinale Lige prvaka
14.03.2018

Nakon Real Madrida, Liverpoola, Juventusa i Manchester Cityja sinoć su nastup u četvrtfinalu nogometne Lige prvaka osigurale ekipe Seville i Rome.

SBF