Brinemo za okoliš
tuz

Miroslavu Erdemoviću 15 godina i tri mjeseca zatvora za ubistvo i tešku krađu

26.02.2018
TUZLA, 26. feb 2018

Kantonalni sud Tuzla donio je osuđujuću prvostepenu presudu za Miroslava Erdemovića (31) iz Tuzle i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i tri mjeseca zbog krivičnih djela ubistvo i teška krađa.

Optužnicom se Erdemović tereti da je 3. juna 2017. godine u prijepodnevnim satima u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje „Šički Brod“ na magistralnom putu na ulazu u Tuzlu, tridesetosmogodišnjoj ženi skalpelom nanio više reznih povreda na desnoj strani vrata,  te u  području grudnog koša, ruku i desne potkoljenice. Tako joj je nanio teže tjelesne povrede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji u besvjesnom stanju. Žena je od posljedica povreda preminula 16. juna iste godine. 

Također, u optužnici je navedeno da je ženi, dok je bila u besvjesnom stanju, uzeo mobilni telefon i određeni iznos novca. 

Kantonalni sud Tuzla je optuženom produžio mjeru pritvora,  gdje se nalazi od 8. juna 2017. godine, saopćeno je danas iz tog tužilaštva. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

SBF