Brinemo za okoliš
kraftver

NLO iznad Skenderije: Kraftwerk oduševio sarajevsku publiku 3-D videoanimacijama

26.02.2018
(l.n.)

The Robots, Autobahn, Popcorn, The Model ili Computer Love samo su neke od pjesama na kojima su odrastale generacije a koje su postavile temelj za muziku 21. stoljeća. Upravo večeras je sarajevska publika imala priliku da u izvođenju popularne njemačke grupa Kraftwerk uživa  uz ove, ali i mnoge druge njihove  hitove. 

Osim toga,  u jedinstvenom dvosatnom koncertu  ovi velikani muzičke scene svoj nastup upotpunili su 3-D videoanimacijama posebno prilagođenim za svaki od brojnih njihovih  hitova. 

Šest 3-D projektora i 3-D tehnologija koja do sada nije bila korištena niti na jednom događaju u Bosni i Hercegovini uz video ekran širine 12 metara i spektakularne animacije, učinila je ovaj po svemu jedinstven koncertni događaj, zabavnim, uzbudljivim i nezaboravnim.

Za svaki od koncerata turneje izrađene su posebne animacije koje uključuju slijetanje NLO-a u grad u kojem se koncert održava, a večeras je Kraftwerkov NLO sletio u glavni grad BiH. 

Koncert je održan u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić"  u okviru evropskog dijela  svjetske turneje grupe koja je imala nemjerljiv uticaj na različite muzičke žanrove a njihovi živi nastupi jedinstven su audio-vizuelni doživljaj.

Pogledajte dio atmosfere sa sarajevskog koncerta.


kraftverk2.jpgNAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF