Brinemo za okoliš
pol

Policija radi na identifikaciji napadača na Veleposlanstvo SAD-a

22.02.2018


PODGORICA, 22. feb 2018

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore preduzimaju aktivnosti na identifikaciji osobe koja je sinoć bacila eksplozivnu napravu u dvorište Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, a zatim izvršila samoubojstvo.

Kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a Crne Gore, dežurnoj službi podgoričke policije, sinoć je oko polnoći, prijavljeno da se u dijelu grada preko Morače, u blizini Sportskog centra, čula eksplozija.

-Službenici podgoričke policije su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta Veleposlanstva SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo, za sada neidentifikovane muške osobe.Ova muška osoba je, prema aktivnostima koje su do sada poduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacila eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Velesposlanstva SAD-a - navodi se u priopćenju.

Iz policije podsjećaju, kako djelovanjem eksplozije u dvorištu Veleposlanstva SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Veleposlanstva.

-O događaju je obaviješten nadležni državni tužitelj koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta. Izuzeti su tragovi s lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja- navodi se u priopćenju Uprave policije.

U priopćenju se dodaje kako su službenici Uprave policije u komunikaciji s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u vezi s ovim događajem, a o svemu što bude utvrđeno daljom istragom javnost će biti blagovremeno obaviještena.

 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vl
Srbija za Tursku ključna zemlja regije
20.03.2018

Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

pismo
Komisija: Slovenija predala pismo s prijedlogom tužbe protiv Hrvatske
16.03.2018

Europska komisija u petak je potvrdila da je primila pismo slovenske vlade s prijedlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitražne odluke o granici.

to
Sud ponovno blokirao Todorićevu imovinu
15.03.2018

Todorić nedostupan i ignorira postupak

SBF