Brinemo za okoliš
gg

Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici

22.02.2018
SARAJEVO, 22. feb 2018

Turistički vodiči iz Sarajeva su odlučili da Svjetski dan turističkih vodiča obilježe vođenjem korisnika Gerontološkog centra Nedžarići na Igman i Bjelašnicu.

- Ovo je za njih doživljaj s obzirom da sličnih prilika tokom godine nemaju. Zato su se vodiči iz Sarajeva potrudili li da im evociraju uspomene na olimpijske planine, ali i predstave nove sadržaje – izjavila je Feni turistički vodič Jadranka Šuster.

Izrazila je zahvalnost što su povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana donatori osigurali besplatan autobuski prijevoz i u hotelu Bjelašnica ugostili članove Gerontološkog centra.

Šuster je skrenula pažnju da status turističkih vodiča nije na zavidnom nivou, ali da zbog posjetitelja Sarajeva i drugih bh. gradova turistički vodiči još se žele baviti tim poslom.

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vranica
Matošević: Za još uspješniju zimsku sezonu treba unaprijediti infrastrukturu
19.03.2018

Upozoreno je da održavanje uglavnom preuzimaju skijaški centri, što im stvara velike financijske izdatke, pa na taj način umanjuju mogućnosti daljnjih ulaganja u modernu skijašku infrastrukturu.

baden
Tuzlanski aerodrom u junu uvodi let za Baden
16.03.2018

Redovna linija na relaciji Tuzla-Baden, Baden-Tuzla bit će uspostavljena dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

ex
Svilanović: Tolerantni, napredni ljudi su budućnost ovog regiona
16.03.2018

Priča mog djetinjstva, nekada davno, je priča o povezanosti ljudi, razumijevanju i poštovanju.

SBF