Okoliš
zz

Zvizdić pozvao katarske privrednike da posjete BiH

20.02.2018
DOHA/SARAJEVO, 20. feb 2018

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH danas je u Dohi informisao predsjedavajućeg Katarskog udruženja biznismena (QBA) šeika Faisala bin Qassim Al Thanija o političko-ekonomskoj situaciji u BiH s posebnim akcentom na reformske procese i evropski put BiH.

Naglasio je da se radi o povezanim procesima, usmjerenim ubrzanju ekonomskog razvoja BiH i poboljšanju životnog standarda građana.

Upoznao je predsjedavajućeg QBA o ekonomskim pokazateljima Bosne i Hercegovine koja u posljednje dvije godine bilježi kontinuirani ekonomski rast. Pozvao je predsjedavajućeg Katarske privredne komore da pozove i podrži katrarske privrednike da posjete BiH i upoznaju se s njenim investicijskim potencijalima.

Zvizdić je pozdravio današnji Biznis forum, koji se održava u Dohi  u organizaciji Katarske privredne komore, na kome će učestvovati i delegacija privrednika iz Bosne i Hercegovine, a koja je u Katar doputovala zajedno s delegacijom Vijeća ministara BiH. Naglasio je da su upravo ovakvi B2B susreti poslovnih ljudi najbolji inkubatori poslovnih ideja i generatori novih razvojnih projekata.

Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, direktor FIPA-e Gordan Milinić, predsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić i ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović.

Nakon sastanka predsjedavajući Katarske privredne komore  šeik Faisal bin Qassim Al Thani je delegaciju Vijeća ministara BiH i delegaciju privrednika iz Bosne i Hercegovine poveo u obilazak svog privatnog muzeja, jedne od najvećih svjetskih kolekcija historijskih artifakta, saopćeno je iz VMBiH.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ei
Trgovinski deficit Federacije BiH za februar 362.918.000 KM
21.03.2018

Procent pokrivenosti uvoza izvozom u februaru je 62,3 posto, što je za 2,7 posto manje u odnosu na januar 2018. kada je pokrivenost iznosila 65 posto.

sa
MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju, veliki interes za namještaj iz Fojnice
20.03.2018

Ovog puta kompanija se predstavila novitetima iz kolekcije “Primum” i “Elle”.

vino
Održano ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na Mostarski sajam gospodarstva
20.03.2018

Vina su ocjenjivana po ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV) koja je prihvaćena u cijelom svijetu.

SBF