Brinemo za okoliš
star

Pobjedičkom timu Interine startup akademije nagrada od 3000 dolara

20.02.2018
MOSTAR, 20. feb 2018

Pobjednik četvrtog ciklusa programa startup akademije Tehnološkog parka Intera Mostar tim je čija se ideja zasniva na korištenju pivskog tropa u proizvodnji visokoproteinskog brašna, a pobjednički tim osvojio je nagradu u vrijednosti od 3000 američkih dolara.

Kako je priopćeno iz Tehnološkog parka Intera, tijekom listopada prošle godine na startup akademiju prijavila su se 33 tima od kojih je 14 ušlo u intenzivan edukativno-mentorski program razvijanja poslovnih ideja.

Timovi su od najvećih regionalnih stručnjaka kroz zajedničke treninge imali priliku razvijati poslovni model, učiti o marketingu, kreirati prodajnu strategiju, precizno predvidjeti prihode i rashode te unaprijediti vlastite komunikacijske i prezentacijske vještine.

U pauzama treninga, na raspolaganju su imali mentore koji su ih na mentorskim 1:1 sesijama vodili u pravom smjeru ukazujući na sitne pogreške i dajući savjete neophodne za uspjeh u svijetu poduzetništva.

- Svaka radionica nam je proširila postojeća i donijela nova znanja iz područja koja nisu nužno vezana uz moje obrazovanje. Predavači i mentori su bili na raspolaganju za sva naša pitanja i omogućili su nam dodatno razvijanje ideje. Na kraju mogu zaključiti da Intera uistinu omogućava razvijanje poslovnih ideja, a uz pomoć ove pobjede mogu nastaviti raditi na razvoju mog proizvoda - kazala je članica pobjedničkog tima Anita Jurić.

Inače, ciklus programa startup akademija održan je u sklopu projekta "Startup Yourself" kojeg podržaava Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt će završiti velikom startup konferencijom koja će se u prostorijama Tehnološkog parka Intera održati u svibnju ove godine.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sa
MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju, veliki interes za namještaj iz Fojnice
20.03.2018

Ovog puta kompanija se predstavila novitetima iz kolekcije “Primum” i “Elle”.

vino
Održano ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na Mostarski sajam gospodarstva
20.03.2018

Vina su ocjenjivana po ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV) koja je prihvaćena u cijelom svijetu.

naf
Cijene nafte blago porasle drugi tjedan zaredom
19.03.2018

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna blago porasle, drugi tjedan zaredom, a trgovalo se oprezno zbog nesigurnosti na svjetskim burzama nakon što je Bijela kuća najavila carine na uvoz kineskih proizvoda.

SBF