Brinemo za okoliš
sud

U Puli počelo suđenje za ubojstvo trogodišnjeg dječaka

19.02.2018
PULA, 19.feb 2018

Chiari Rojnić, majci koja je uz pomoć 14-godišnje štićenice pulskog Doma za odgoj djece i mladeži u svibnju prošle godine u Puli ubila trogodišnjeg sina, u ponedjeljak je iza zatvorenih vrata započelo suđenje na Županijskom sudu u Puli.

Ovaj zločin dogodio se 23. svibnja prošle godine kada su majka i maloljetna štićenica odgojnog doma najprije ugušile trogodišnjeg dječaka, prenijele ga u uvalu Mandrač kraj Pule, a zatim je majka, u namjeri da oteža policijsko postupanje, pola sata poslije ponoći došla u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta, prenosi Hina.

Na kraju je Chiara priznala zločin i policiju je ujutro odvela do uvale gdje je dan ranije u more bacila mrtvo tijelo svog sinčića, kojega je prije toga ugušila, uz pomoć 14-godišnjakinje. Sa slobode se u istom slučaju brani 29-godišnji muškarac, osumnjičen za neprijavljivanje kaznenog djela.

Ubojstvo trogodišnjaka u Puli pokrenulo je pitanje odgovornosti institucija, odnosno pulskog Centra za socijalnu skrb i Doma za djecu i mladež, gdje je neko vrijeme boravila osumnjičena maloljetnica.

Prije početka suđenja Davor Štorga, odvjetnik Chiare Rojnić, izjavio je kako će istina biti nešto drugačija nego što se ovo vrijeme pisalo u medijima. 

-Činjenice će biti iznenađujuće. Postupak je tajan, novinari su dobili podatke pa je interesantno utvrditi od koga i gdje - izjavio je Štorga. 

Suđenje će se odvijati iza zatvorenih vrata, a u idućih petnaestak dana trebala bi biti razotkrivena pozadina ovog strašnog i nezapamćenog zločina. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vl
Srbija za Tursku ključna zemlja regije
20.03.2018

Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

pismo
Komisija: Slovenija predala pismo s prijedlogom tužbe protiv Hrvatske
16.03.2018

Europska komisija u petak je potvrdila da je primila pismo slovenske vlade s prijedlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitražne odluke o granici.

to
Sud ponovno blokirao Todorićevu imovinu
15.03.2018

Todorić nedostupan i ignorira postupak

SBF