Brinemo za okoliš
cc

MLadi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

16.02.2018
SARAJEVO, 16. feb 2018

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.

Eniz nema formalno IT obrazovanje i mrežu je kreirao volonterski bez finansijske podrške fondova i države.

- Možda i ovo ne bi bilo dovoljno čudno da nije riječ o aplikaciji koja po tehničkim karakteristikama može da parira facebooku, instagramu i sličnim, za čije kreiranje unapređenja, održavanje, ove firme izdvajaju milione dolara, a ovdje imamo volonterski entuzijastički rad jednog Bosanca potpomugnotog nekolicinom svojih prijatelja. Closenger je prva društvena mreža nastala na području Balkana i sadrži jednu neobičnost u odnosu na druge poznate mreže, a to je tzv. nearby. Ova osobina podrazumijeva da korisnik vidi postove poredane po udaljenosti u odnosu na njega bez obzira da li ih je objavio neko ko mu jeste ili nije prijatelj ukoliko je post objavljen kao javan. Pored nearby koji nije jedina opcija, postoji tending, following, mogućnost objavljivanja multimedijalnih sadržaja unutar posta i još mnoštvo toga - saopćio je BHD INFODESK iz Birminghama.

Ta mreža koja postoji na play storeu i app storeu manje od dva mjeseca čini da se uz vrlo laku registraciju može upoznati s dešavanjima i postovima iz okruženja i šire nudeći novi koncept jednostavnosti korištenja društvenih mreža.

U doba kada mladi sve više odlaze iz BiH, ovaj mladi čovjek slijedi svoje IT snove i najmanje što možemo učiniti je da podržimo bosanski proizvod, ali svjetskog kvaliteta, na način što ćemo instalirati i koristiti ovu apliakciju, navode iz BHD INFODESK-a.

Link društvene mreže: closenger.com/download. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mo
U Mostaru konferencija o klimatizaciji, ventilaciji, grijanju i hlađenju
20.03.2018

Znanstveno-stručna konferencija "Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje" održat će se 28. i 29. ožujka u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

face
FACEBOOK PODRŽAVA 3D OBJAVE
19.03.2018

Riječ je o novoj mogućnosti 3D objava koju su u Facebook-u aktivirali nedavno, a koja omogućava svima koji dizajniraju 3D modele da ih podijele u punoj ljepoti na ovoj društvenoj mreži.

tore
APLIKACIJA uTORRENT JE RANJIVA
19.03.2018

Napadačev kod skriva se iza web stranica koje komuniciraju sa uTorrent-ovim RPC serverima.

SBF