Brinemo za okoliš
bj

Ski kup 'Srebrena lisica' ovog vikenda na Bjelašnici

15.02.2018

SARAJEVO, 15. feb 2018

Skijaški klub Bjelašnica ovog vikenda na olimpijskoj Bjelašnici organizirat će 11. kup "Srebrena lisica", koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja u alpskom skijanju Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Kup "Srebrena lisica" je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućuje mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. Također, ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije. Takmičenje se organizira u okviru EYOF-a (Evropskog omladinskog olimpijskog festivala) koji će biti održan 2019. godine, saopćeno je iz SK Bjelašnica. 

"Srebrena lisica" je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

I ove godine na takmičenju će učestvovati veliki broj skijaša i skjašica iz BiH koji će nastupiti u disciplinama ekipni paralel slalom, veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su dječaci i djevojčice u dobi od 8 do 16 godina.

Početak takmičarskog dijela startuje u subotu, 17. februara s početkom u 19.00 sati s disciplinom ekipni paralelni slalom, navodi se u saopćenju. 

Pres konferencija održat će se u petak, 16. februara, u hotelu Marriott (kod Skenderije) s početkom u 13. sati.  Konferenciji će prisustvovati Senahid Godinjak, direktor EYOF-a te predsjednik Ski kluba Bjelašnica Hamid Kantardžić koji će događaj proglasiti otvorenim.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vranica
Matošević: Za još uspješniju zimsku sezonu treba unaprijediti infrastrukturu
19.03.2018

Upozoreno je da održavanje uglavnom preuzimaju skijaški centri, što im stvara velike financijske izdatke, pa na taj način umanjuju mogućnosti daljnjih ulaganja u modernu skijašku infrastrukturu.

baden
Tuzlanski aerodrom u junu uvodi let za Baden
16.03.2018

Redovna linija na relaciji Tuzla-Baden, Baden-Tuzla bit će uspostavljena dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

ex
Svilanović: Tolerantni, napredni ljudi su budućnost ovog regiona
16.03.2018

Priča mog djetinjstva, nekada davno, je priča o povezanosti ljudi, razumijevanju i poštovanju.

SBF