Brinemo za okoliš
cam

Čamdžija: Dodikovo bahato ponašanje prevršilo svaku mjeru

14.02.2018
BANJA LUKA, 14. feb 2018

Potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a Kemo Čamdžija smatra da je "bahato ponašanje predsjednika RS-a Milorada Dodika prevršilo svaku mjeru i da nadležne, domaće i međunarodne institucije, moraju odlučno djelovati na zaustavljanju ovih i sličnih aktivnosti“.

-Ovakve aktivnosti u izbornoj godini podgrijavaju već i onako uzavrele strasti, raspiruju mržnju, stvaraju strah, a mogu da proizvedu i haos u cijeloj Bosni i Hercegovini - rekao je Čamdžija za Fenu, komentarišući prijetnje predsjednika RS-a Milorada Dodika upućene potpredsjedniku RS Ramizu Salkiću.

-Očito da vožd od RS-a želi da napraviti Voždovac – dodao je Čamdžija.

Legitimni predstavnici naroda imaju pravo, slobodu i dužnost da zastupaju i štite prava naroda kojeg predstavljaju i u tome ih, istakao je, niko nema prava sputavati ili ograničavati, a pogotovu im ne smije prijetiti ili zastrašivati.

U izjavi za pojedine medije u RS-u, Dodik je jučer zaprijetio Salkiću da "pripazi šta priča“, a zatim i da će mu zbog nekih izjava smanjiti plaću za 20 posto.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Počeo sastanak o reformi Izbornog zakona BiH
22.02.2018

ero
Bešlić s radnicima Hotela "Ero", najavljen sastanak s Novalićem
22.02.2018

Radnici "Ere" nadali su se da će se nakon prodaje zgrade hotela riješiti i njihov status.

sn
U Bosni sutra snijeg i susježica, u Hercegovini kiša
22.02.2018

U Bosni će sutra biti oblačno. Slab snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, zapadu i dijelu sjevera Bosne, rijeđe u centralnim područjima. Na jugozapadu Bosne prijepodne kiša ili susnježica.

SBF