Brinemo za okoliš
pi

Pripadnici MUPKS-a uhapsili četiri osobe zbog pucnjave u centru Sarajeva

09.02.2018
SARAJEVO, 9. feb 2018

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) uhapsili su osobe inicijala B. E. (1989.), B. H. (1993.), H. J. (1981.) i P. S. (1977.), koje se dovode u vezu sa sinoćnjom pucnjavom u centru Sarajeva.

Kako je Feni kazala glasnogovornica MUPKS-a Suvada Kuldija, spomenute osobe su uhapšene zbog izazivanja opće opasnosti i nanošenja lakših tjelesnih povreda.

Dodala je da su osumnjičeni predani u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a.

U vezi sa ovim slučajem obaviješten je kantonalni tužilac Tužilaštva KS, te se nastavlja rad na dokumentovanju spomenutih krivičnih djela.

Kako su mediji ranije prenijeli, do upotrebe vatrenog oružja došlo je u četvrtak oko 17.00 sati u ulici Sutjeska, općina Centar, kada je ranjen M. T., koji je zadobio lakše povrede.

Napadači, koji su odranije poznati organima gonjenja, nakon pucnjave su se udaljili s mjesta događaja, ali ih je policija ubrzo pronašla i lišila slobode.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

krijumčarenje
Crno tržište u BiH: Pištolj 300 do 700, puška 250 do 450 maraka
10.02.2018

Cijene kratkih i dugih cijevi u zemljama zapadne Evrope mnogo su veće nego kod nas • Prema jednom istraživanju UNDP-a, u BiH ima oko 750.000 komada ilegalnog oružja • Puškama porijeklom sa Balkana vrše se teroristički akti širom svijeta • SIPA je u 1

SBF