Brinemo za okoliš
uprava

Elektronska komunikacija poreskih obveznika sa UIO putem portala ePorezi

09.02.2018
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH danas je pustila u funkciju novi portal E-Porezi, putem kojeg će poreski obveznici moći elektronski komunicirati sa nadležnim u UIO, stoji u saopštenju ove institucije.

Tako će obveznici , koristeći elektronske usluge UIO,  moći na jednostavniji i efikasniji način koristiti prava i izvršavati obaveze po osnovu indirektnih poreza.

U svakom trenutku imat će pristup svojim podacima, prije svega onim koji se vode u Jedinstvenom registru obveznika indirektnih poreza, te podacima sa poreske kartice, tako da će moći vidjeti sve svoje proknjižene poreske prijave, poreske uplate i slično.

Svi poreski obveznici koji su se registrovali u nadležnom regionalnom centru UIO za korištenje elektronskih usluga, danas su putem elektronske pošte dobili pretpristupne parametre za prvi ulazak na novi elektronski portal E-Porezi.

Portal je dostupan za poreske obveznike na adresi VIDEO na koju se može pristupiti putem nekog od web pretraživača (Internet Explorer, Google Chrome ili Mozilla Firefox).

Nakon prvog ulaska na portal sa pretpristupnim parametrima, svi korisnici prvo moraju promijeniti lozinku sa kojom će svaki sljedeći put ulaziti na portal. Opcija za izmjenu lozinke nalazi se u meniju 'upravljanje pristupom portalu', navodi se u saopćenju UIO.

Registrovani korisnici elektronskih usluga UIO potom mogu podnostiti prijave za PDV i akcizu elektronskim putem u zakonski predviđenim rokovima, kaže se  u saopštenju UIO.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

cc
MLadi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa
16.02.2018

Link društvene mreže: closenger.com/download.

od
Kemikalije u odjeći i namještaju utječu na tjelesnu masu
16.02.2018

Kemijski spojevi prisutni u nizu svakodnevno korištenih predmeta mogu otežati pokušaje smanjenja tjelesne mase, sugeriraju nalazi znanstvenika s Harvarda (SAD).

SBF