Brinemo za okoliš
sad

Američki Senat usvojio nacrt budžeta, savezna vlada nastavlja s radom

09.02.2018
WASHINGTON, 9. feb 2018

Američki Senat usvojio je nacrt golemog budžeta koji uživa podršku obje stranke kako bi ponovo pokrenuo rad savezne vlade.

Nacrt budžeta sada će biti proslijeđen Zastupničkom domu.

Senatori su glasali sa 78 naprema 21 glasom za usvajanje budžeta, prevazilazeći protivljenje republikanskih fiskalnih konzervativaca koji tvrde da nacrt budžeta predstavlja povratak nekontroliranoj potrošnji i stvaranju javnog deficita.

Prijedlog budžeta bio je blokiran u četvrtak navečer kada je jedan od njegovih protivnika, senator Rand Paul, odbio da omogući brzo glasanje.

Paulov protest prinudio je Kongres da propusti ponoćni rok za usvajanje mjere finansiranja saveznih institucija koja bi omogućila ponovno pokretanje rada američke vlade, prenosi Associated Press.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bec
Bečki metro slavi 40. rođendan
23.02.2018

Metro je počeo s radom 25. februara 1978. godine, odnosno deset godina nakon odluke gradskog vijeća o njegovoj gradnji, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

skol
Naoružani zamjenik šerifa nije ušao u školu na Floridi tokom napada
23.02.2018

Naoružani oficir koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi u kojoj je prošle sedmice napadač ubio 17 ljudi stajao je pred školskom zgradom i nije intervenirao, saopćio je lokalni šerif.

mij
U Mijanmaru buldožeri brišu s lica zemlje sela Rohinja
23.02.2018

SBF