Brinemo za okoliš
du

Hrvatska u Kini proglašena najpoželjnijom novom destinacijom

08.02.2018
PEKING, 8.feb 2018

Prema odluci čitatelja kineskog izdanja časopisa Travel+Leisure, Hrvatska je proglašena najpoželjnijom novom europskom destinacijom za kineske turiste u 2018. godini, priopćeno je na internetskim stranicama Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Svečana dodjela nagrada "China Travel Awards – World Best Awards" održana je u Šangaju, uz nazočnost diplomatskih predstavnika, predstavnika turističkih zajednica, hotela, turoperatora te predstavnika aviokompanija, koji su svatko u svojoj kategoriji nagrađeni od strane ovog poznatog časopisa kojega čita više od milijun ljudi u Kini.

Osvojenu nagradu komentirao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je ovo prva nagrada ovakvog tipa koju je Hrvatska primila na kineskom tržištu.

"Osvojena nagrada iznimno nas veseli i to posebno u godini koja je proglašena turističkom godinom EU-Kina. Nagrada potvrđuje i odlične potencijale Hrvatske kao turističke destinacije na velikom i nama izuzetno značajnom kineskom tržištu. Potvrda je to naših procjena i odluka da pojačamo prisutnost Hrvatske u Kini kroz provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti, ali i kroz otvaranje ureda predstavništva HTZ-a u Šangaju. Ohrabruju nas rezultati iz prošle godine tijekom koje smo s kineskog tržišta ostvarili visoke dvoznamenkaste poraste turističkog prometa, i to 57 posto u dolascima i 48 posto u noćenjima", izjavio je  Staničić.

Dodao je kako je Hrvatska spremna na veći dolazak kineskih turista koji nisu isključivo motivirani dolaskom u Hrvatsku zbog sunca i mora, već posebno cijene njezine prirodne ljepote te povijesnu i kulturnu baštinu.

Nagradu, koja se dodjeljuje već 12 godina, primila je Bisera Fabrio savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini.

 Osim Hrvatske koja je odabrana u kategoriji europskih destinacija, nagrade su još osvojile Argentina, Tahiti i Mianmar, dok su najboljim "starim" destinacijama proglašene Australija, Japan i Tajland.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

jah
Nagrađen milioniti skijaš na Jahorini
15.02.2018

Olimpijski centar Jahorina dodijelio je nagradu milionitom skijašu, a to je ski pass za 10 dana koji se može iskoristiti do kraja sezone.

bj
Ski kup 'Srebrena lisica' ovog vikenda na Bjelašnici
15.02.2018

Skijaški klub Bjelašnica ovog vikenda na olimpijskoj Bjelašnici organizirat će 11. kup "Srebrena lisica", koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja u alpskom skijanju Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.