Brinemo za okoliš
be

U Srbiji rođena zdrava beba teška samo 350 grama

08.02.2018
BEOGRAD, 8. feb 2018

U beogradskom porodilištu Ginekoliško-akušerske klinike "Narodni front" prije tri tjedna rođena je beba od 350 grama, što je čini najmanjim novorođenčetom koje je preživjelo u Srbiji, piše "Blic".

Po riječima načelnice porodilišta u GAK "Narodni front" prof. dr Snežane Rakić, zdravstveno stanje djevojčice, rođene u 28. tjednu, je dobro.

Beba je zbog zastoja u rastu rođena sa samo 350 grama, prije određenog termina.

"Zastoj u rastu je jako redak slučaj i može se javiti zbog brojnih razloga, a najčešće su hipertenzija, promjene na posteljici ili genetske anomalije. Kod ove bebe radi se o veoma teškom zastoju. Tako malene bebe obično bivaju ispod 20 tjedana", rekla je Rakić.

Dodala je kako, u 28. tjednu, beba teže oko jednog kilograma.

Ovo je najmanja beba rođena u Srbiji, a prije nje rekord je držao Vuk, koji se rodio u 24. tjednu sa samo 470 grama zbog greške ljekara, zaključila je Rakić.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

pol
Policija radi na identifikaciji napadača na Veleposlanstvo SAD-a
22.02.2018

Kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a Crne Gore, dežurnoj službi podgoričke policije, sinoć je oko polnoći, prijavljeno da se u dijelu grada preko Morače, u blizini Sportskog centra, čula eksplozija.

SBF