Brinemo za okoliš
sber

Sberbank među najvrednijim bankarskim brendovima na svijetu

08.02.2018
U godišnjem rejtingu finansijskih brendova - Brand Finance, Sberbank se nalazi među 25 najvrednijih bankarskih brendova na svijetu. Pored toga, Sberbank je proglašena za najvrijedniji ruski brend u kategoriji 500 najvećih svjetskih finansijskih brendova. Tokom prošle godine, vrijednost brenda Sberbank porasla je za 27,5% (ili 2,5 milijardi američkih dolara) na 11,6 milijardi američkih dolara.

"Visoka pozicija koju naš brend zauzima u ovom međunarodnom rejtingu potvrđuje napore koje naš tim ulaže u cilju unaprijeđenja usluga koje nudimo. Nova Strategija razvoja Sberbank Grupacije 2020, podrazumijeva dalje podizanje nivoa fleksibilnosti, brzine i usmjerenosti prema klijentima kroz uvođenje novih tehnologija," rekao je Herman Gref, izvršni direktor i predsjednik Izvršnog odbora Sberbank.

"Ove godine, Sberbank je ostvarila odlične rezultate u smislu vrijednosti brenda i snage brenda. Rusi smatraju da je prednost brenda još uverljivija, što se jasno vidi iz visokog rezultata ostvarenog u istraživanju o kapitalu klijenata kojeg objavljuje Brand Finance, a na čemu zasnivamo naš rejting. Nove kompanije i tehnološki ekosistemi ulaze na teren sektora finansijskih usluga. Međutim, povoljna pozicija koju Sberbank ima u smislu svog brenda daje čvrstu osnovu da se banka prilagodi i nastavi ostvarivati vrhunske rezultate," izjavio je David Haigh, izvršni direktor i osnivač Brand Finance plc.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pošta
Sa sastanka delegacije turske i BH pošte: Dogovorena pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme za BiH
23.02.2018

Protokolom sa BH Poštom, između ostalog, je dogovoreno da PTT Turske pruži svoju ekspertizu i pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme BH Pošte koja bi pokrivala teritoriju Bosne i Hercegovine, a čime bi se stvorili uslovi za jednostavniju razmje

nov
Novalić: Firme u kojim država ima vlasništvo važan faktor u razvoju ekonomije
22.02.2018

- Ova preduzeća moraju pratiti nove tehnologije i biti pokretač razvoja lanca vrijednosti i snabdijevanja na inovativan način, kako bi bili stavljeni u funkciju razvoja FBiH - rekao je Novalić.

biz
Nove međunarodne firme u Beču ostvarila investicije od 537 miliona eura
22.02.2018

Nakon što je 2016. godine dolaskom 178 stranih firmi na bečko tržište oboren rekord dotadašnjih međunarodnih naseljavanja, ovaj rekord je u 2017. godini povećan na 191 firmu.

SBF