Brinemo za okoliš
fna

Predstavljeni rezultati OC 'Jahorina', sredinom mjeseca humanitarna trka

07.02.2018
SARAJEVO, 7. feb 2018

Olimpijski centar (OC) "Jahorina" danas je predstavio rezultate za period decembar-januar te najavio nove zabavne sadržaje za posjetioce u narednom periodu.

Generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić naglasio je da je zaključno sa januarom 2018. godine, ukupan broj skijaša, u poređenju sa prošlom sezonom, povećan gotovo za 50 posto, dok su prihodi samo od prodaje karata povećani za 90 posto.

Istaknuo je da OC Jahorina od 3. decembra neprekidno radi, kao i to da je ta planina vratila olimpijski sjaj.

- U decembru smo imali tri puta više skijaša u odnosu na prethodnu godinu. U januaru smo imali za 48 posto više skijaša u odnosu na prethodnu sezonu i sada u februaru na današnji dan imamo opet tri puta više nego ranije. Sada da bismo znali kakav je to rezultat moram objasniti da je na globalnom nivou trend da broj skijaša opada jer roditelji djecu sklanjaju od skijanja, tu su internet, igrice, telefoni... Jednostavno sve je manji broj skijaša u Evropi - pojasnio je  Ljevnaić.

Od 22. do 25. februara te od 1. do 4. marta će biti organizirani ski vikendi s namjerom promocije skijanja na Jahorini a tada će popust na karte biti 20 posto.

- Uveliko se pripremamo i za Exit festival, a interesovanje je veliko. Znamo da je do sada prodato oko 7.000 ulaznica - kazao je direktor OC "Jahorina".

Dodao je da su ove godine otvorena dva nova ski poligona, koji su nedostajala planini.

- Cilj nam je da struktura gostiju uglavnom budu porodice, gdje imaju ostaviti dijete gdje će napraviti prve skijaške korake. Također, 9. februara na Palama ćemo organizirati Noćni market i tu ćemo iskoristi priliku da promovišemo festival Exit - dodao je Ljevnaić.

Nadalje, 17. februara će biti organizirana humanitarna trka "Skijaj za život", čiji je ambasador svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov a cilj je prikupit što više sredstava za pomoć najmlađoj populaciji.

- Utrka se održava na stazi Poljice. Tu skupljamo novac za troje djece kojima je pomoć potrebna a to su Petra Petrović, Lola Medenica i Anđela Janković. Dva dana prije trke počinju prijave za skijaše i one koji će učestvovati. Najniža učesnička taksa je 20 KM ili ko neće da skija neka kupi majice po istoj cijeni. Troje mališana trebaju našu pomoć, a humanost je najveća vrijednost - naveo je Majdov.  

Predsjednik Nadzornog odbora OC "Jahorina" Nedeljko Elek poručio je da iako je tek polovina sezone rezultati su pozitivni.

- Već imamo 67 dana skijanja što mislim da je izuzetan rezultat i na putu smo onome što smo obećali da imamo minimum 150 dana za skijaše - zaključio je Elek.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

jah
Nagrađen milioniti skijaš na Jahorini
15.02.2018

Olimpijski centar Jahorina dodijelio je nagradu milionitom skijašu, a to je ski pass za 10 dana koji se može iskoristiti do kraja sezone.

bj
Ski kup 'Srebrena lisica' ovog vikenda na Bjelašnici
15.02.2018

Skijaški klub Bjelašnica ovog vikenda na olimpijskoj Bjelašnici organizirat će 11. kup "Srebrena lisica", koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja u alpskom skijanju Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.