Brinemo za okoliš
b

Bijela kuća odbacila brige zbog 'potresa' na berzama

06.02.2018
WASHINGTON,  6. feb 2018

Zvaničnici Bijele kuće umanjili su značaj haotičnih dešavanja na američkim berzama, rekavši da je to kratkoročno kolebanje tržišta i insistirajući na tome da je američka ekonomija ostala snažna. 

- Pogledajte, tržišta fluktuiraju u kratkoročnom periodu. Svi to znamo. I ona to čine iz brojnih razloga. Temelji naše ekonomije ostaju, međutim, veoma snažni i ona se kreće u pravom smjeru, posebno za srednju klasu - izjavio je novinarima u predsjedničkom avionu Air Force One zamjenik portparola Bijele kuće Raj Shah.

Vrijednost trgovanja na američkim berzama naglo je opala u ponedjeljak, dok je prosječni industrijski indeks Dow Jones pao za čak 1.500 poena. To je nastavak pada od petka kada je vrijednost Dow Jonesa pala za  666 poena.

I glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izrazila je slične stavove kao i Shah.

- Predsjednikova pažnja je usmjerena na dugoročne suštinske ekonomske pokazatelje, koji ostaju izuzetno snažni, s jačanjem američkog ekonomskog rasta, istorijski niskom stopom nezaposlenosti i povećanjem plata za američke radnike. Predsjednikove poreske olakšice i reforma ekonomske regulative dodatno snaže američku ekonomiju i nastavljaju donositi prosperitet američkom narodu - izjavila je Sanders, prenosi CNN.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bu
Turci sve više kupuju nekretnine u Crnoj Gori
16.02.2018

"U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove u vrijednosti od 50 do 70 tisuća eura. Kupuju u cijeloj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi", kazao je Stanišić.

po
Pošta Slovenije traži 20 poštara u BiH, bruto plata 955 eura
16.02.2018

Pošta Slovenije posredstvom Agencije za rad i zapošljavanje BiH traži u našoj zemlji 20 poštara/pismonoša.

otpad
OVAKO MI BRINEMO O OKOLIŠU: U mnogim se zemljama smeće, otpad brzo pretvara u novac! A kod nas ....
16.02.2018

U Norveškoj jedan posto otpada ide na deponije, u Njemačkoj tri posto, na Londonskoj berzi se trguje otpadom, neke fabrike od plastičnih boca prave jakne i kape! USrbiji je hiljade ljudi zaposleno na razdvajanju otpada! U BiH takvog odnosa prema otpa