Brinemo za okoliš
al

Uvedeno pravilo na popularnim plažama, kazna godina zatvora

06.02.2018
BANGKOK, 6. feb 2018

Vlasti Tajlanda izdale su zabranu pušenja i bacanja smeća na 24 turističke plaže kako bi riješili zagađenje životne sredine.

Zakon koji je predložilo Ministarstva životne sredine stupio je na snagu prvog februara. 

"Od prvog februara zabranjeno je pušenje i i bacanje opušaka po plažama. Svako ko bude želio da puši, moći će u područjima predviđenim za pušače, ne i na plažama“, prenosi B92. 

Na ovakav potez su se odlučili nakon što je na 2,5 km plaže pronađeno čak 138.000 opušaka. Kako se dodaje, cigarete su činile trećinu smeća očišćenog sa plaža. 

Za pušače su predviđena odvojena područja sa posebnim kantama. Ko bude uhvaćen u prekršaju suočit će se sa kaznom od godinu dana zatvora i novčanom od 2.242 funte.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljena turistička ponuda Hercegovine
23.02.2018

Na ovogodišnjem sajmu BiH je predstavljena na zajedničkom štandu, koji uz turističke zajednice iz BiH, okuplja i nekoliko reprezentativnih turističkih agencija iz BiH.

par
Pariz privukao rekordan broj turista u 2017.
23.02.2018

Za Pariz je 2017. godina, kada je riječ o stranim posjetiteljma, bila najbolja u najmanje posljednjih deset godina, javlja agencija Reuters, a prenosi SEEbiz.

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

SBF