Brinemo za okoliš
ko

'Dani zime na Kozari' 3. i 4.februara

31.01.2018
PRIJEDOR, 31. jan 2018

Dvanaesta turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” bit će održana 3. i 4. februara na Mrakovici.

Prvog dana planiran je planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros“ Prijedor, kao i ski-kup osnovaca i srednjoškolaca u šest kategorija.

Drugog dana manifestacije, koja je regionalnog karaktera, bit će održana sportska takmičenja predstavnika gradova i općina, dok će se učenici ugostiteljskih škola, članovi izviđačkih odreda, planinarskih društava i lovačkih udruženja takmičiti u pripremanju kotlića i čorbi.

„Dani zime na Kozari“ imaju za cilj da promociju turističkih potencijala te planine.

Organizatori manifestacije su Grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada i Nacionalni park “Kozara”.

Turistička organizacija Banje Luke osigurala je tri autobusa za prijevoz putnika iz tog grada na manifestaciju „Dani zime na Kozari“.

Osim besplatne usluge prijevoza na relaciji Banja Luka – Mrakovica putnici će imati i besplatan ulazak u Nacionalni park „Kozara“ .


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vj
Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 tisuća turista
19.02.2018

Špilja Vjertenica smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine, 12 kilometara zračne udaljenosti do Jadranskog mora.

tur
Muzur: U Sarajevu tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto
19.02.2018

Podsjetio je da je na 22. međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio veliko priznanje za najbolje organiziran štand.

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

SBF