Brinemo za okoliš
ig

ZOI'84: Bjelašnicu proteklog vikenda posjetilo 15.000 gostiju

30.01.2018
SARAJEVO, 30.jan 2018

Proteklog vikenda, ski centar na Bjelašnici posjetilo je više od 15.000 gostiju, a od toga veliki broj skijaša, koji su uživali u ambijentu olimpijskih planina.

Kako se navodi u saopćenju KJP ZOI’84, pored dovoljne količine prirodnog snijega, pri temperaturama ispod nule, uposlenici ZOI’84, su radili na vještačkom snijegu, kako bi staze za skijanje bile što bolje.

 - Novi vertikalni transport, izuzetno uređene staze, bogata gastro ponuda su učinili da Bjelašnicu i Igman posjeti veliki broj kako domaćih, tako i stranih gostiju – rečeno je.

Uspješno je završena i Škola skijanja ZOI’84 koja je održana u četiri različite grupe, gdje je 200 djece naučilo skijati.

Kažu da i u februaru očekuju veliku posjećenost Ski centra, pogotovo u dane vikenda.

U posljednjoj sedmici februara bit će održana takmičenja iz umjetničkog i brzog klizanja te u hokeju na ledu.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

gg
Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici
22.02.2018

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

jah
Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini
21.02.2018

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

SBF