Brinemo za okoliš
tu

Podrška banjalučkom penjačkom festivalu 'Drill and Chill'

29.01.2018
BANJA LUKA, 29. jan 2018

Banjalučke vlasti podržat će „Drill and Chill“ festival, koji će i ove godine organizovati Penjački klub „Extreme“ u kanjonu Tijesno.

Kanal “National Geographic Adventure” je objavio video o ovom festivalu, kojim su promovisani Banja Luka, kanjon Tijesno i avanturistički turizam grada.

Tokom „Drill and Chill“ festivala prošle godine, na 200 metara dubokom kanjonu, na 80 metara dugačkim sajlama, u takozvanim hamok ležaljkama 'lješkarilo' se tridesetak mladića i djevojaka, učesnika ovog festivala, koji su došli u grad na Vrbasu iz svih krajeva svijeta.

-Festival je dobio podršku gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu i uvjeren sam da će ta saradnja biti još bolja ove godine – rekao je predsjednik banjalučke gradske Skupštine Zoran Talić.

Predstavnici penjačkog kluba „Extreme“ očekuju da Banja Luka i ove godine bude domaćin oko 150 učesnika/penjača iz cijelog svijeta.

Već tri godine najpoznatiji svjetski penjači i moderne akrobate tokom adrenalinskog festivala imaju priliku da uživaju u ljepotama kanjona Tijesno, domaćoj hrani, te da upoznaju Banju Luku.

Proteklih godina posebna atrakcija su bili tzv. highliningi, koji hodaju po specijalnom užetu, koje se prostire preko kanjona.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vj
Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 tisuća turista
19.02.2018

Špilja Vjertenica smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine, 12 kilometara zračne udaljenosti do Jadranskog mora.

tur
Muzur: U Sarajevu tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto
19.02.2018

Podsjetio je da je na 22. međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio veliko priznanje za najbolje organiziran štand.

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

SBF