Brinemo za okoliš
fac

FACEBOOK TESTIRA OPCIJU PRIVATNIH KOMENTARA

29.01.2018
Najpopularnija svjetska društvena mreža Facebook započela je sa testiranjem nove opcije. Riječ je o opciji koja se tiče boljeg upravljanja privatnošću korisnika i koja će korisnicima omogućiti da odaberu ko će smjeti da vidi njihov odgovor na određeni post. 

Prilikom pisanja posta, odnosno u meniju gdje se sastavlja odgovor na određeni post, pojavit će se ikona katanca. Klikom na nju korisniku će se ponuditi četiri različite opcije za vidljivost njihova odgovora na post. 

Prva opcija omogućava da post vide samo prijatelji komentatora i vlasnik posta koji je korisnik komentarisao, putem druge opcije odgovor na post će vidjeti samo komentatorovi prijatelji, putem treće samo vlasnik posta i komentator, a putem zadnje odgovor na post će moći da vide svi korisnici fejsbuka.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

start me
JEDNOGLASAN ZAKLJUČAK KONFERENCIJE “START ME UP”: PODUZETNI MLADI LJUDI SU NAJVEĆI POTENCIJAL
21.02.2018

Događaj kojeg su zajedno organizovali BURCH univerzitet i Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) je doveo neka od najzvučnijih regionalnih i globalnih imena u svijetu osnivanja start-upa.

tel
Uskoro aplikacija koja prepoznaje ima li bakterija u hrani
21.02.2018

Nakon već pola sata, mikroskop koji se može dodati bilo kojoj kameri pametnog telefona, pokazuje bakterije na zaslonu.

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

SBF