Brinemo za okoliš
pl

Plenković: Za Hrvatsku je dobro da bude u 'tješnjem krugu europskog projekta'

26.01.2018
ZAGREB/DAVOS, 26. jan 2018

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je u Daosu izjavio da bi za Hrvatsku bilo dobro da bude u "tješnjem krugu europskog projekta" te su stoga i aktivnosti Vlade RH usmjerene ka ostvarivanju tog cilja, kroz strategiju uvođenja eura i ispunjavanja kriterija za ulazak u šengensku zonu.

Hrvatski premijer sudjeluje na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu na kojem je jedna od tema budućnost Europe, a upitan je li ta budućnost "Europa više brzina", Plenković je kazao da "Europa više brzina postoji i danas".

"Bitno je da svaka članica odabere put kojim želi ići. Ja smatram da je za Hrvatsku - s obzirom da smo zadnja članica, s obzirom na našu veličinu, naše reformske ambicije - dobro da budemo u tješnjem krugu europskog projekta i zato želim da na neki način i aktivnosti Vlade budu usmjerene za ostvarivanje tih ciljeva, pa smo i krenuli sa strategijom za uvođenje eura i ispunjavanje kriterija za Schengen", rekao je hrvatski premijer novinarima u Davosu, prenosi Hina. 

Zajedno s bugarskim predsjednikom Borisovom, koji je predsjedavajući Europskog vijeća, Plenković će u petak na panelu "Ubrzavanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana", posvećenom europskoj budućnosti zemalja jugoistoka Europe, kako je rekao, dati poruke podrške uoči objavljivanja nove strategije o proširenju, koju će za desetak dana objaviti Europska komisija.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tr
Slovenci obilježavaju 240. obljetnicu prvog uspona na Triglav
16.02.2018

Značajna obljetnica simboličkog rođenja planinarstva u Sloveniji biti će u ljetnim mjesecima obilježena na Bohinju i Mojstrani.

fp
Slovenija: Štrajk učitelja i nastavnika, 1000 osnovnih i srednjih škola ne radi
14.02.2018

U Sloveniji je u srijedu započeo štrajk nastavnika i odgojitelja, te ostalih djelatnika u obrazovanju, u kojemu po podacima njihova sindikata sudjeluje 37.000 zaposlenih iz oko 1000 obrazovnih ustanova.

vu
Vučić: Hrvatskoj i Srbiji potreban je dijalog
14.02.2018

Vučić je najavio da će predsjednicu Hrvatske Grabar-Kitarović pozvati da prije ljeta posjeti posjeti Beograd, rekavši kako je uvjeren da će ona taj poziv i prihvatiti.