Brinemo za okoliš
mim

'Karavan mimoze' uoči 49. praznika žutog cvijeta u Herceg Novom

25.01.2018
BANJA LUKA, 25.jan 2018

Mažoretkinje, muzika i klovnovi danas su u Banjoj Luci najavili 49. "Praznik mimoze" u Herceg Novom.

Muzikom i plesom, oglašavanjem trombonjera te dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta po kojem hercegnovski zimski festival i nosi ime, u simboličnom „Karavanu mimoze“, pozvali su građane da dođu u Herceg Novi u februaru.

„Praznik mimoze“ počet će tradicionalno prvog vikenda u februaru te uz raznovrsne karnevalske i kulturno-umjetničke programe trajat će tokom cijelog mjeseca, rekla je novinarima Marija Krivokapić iz Službe za informisanje općine Herceg Novi.

Istakla je da je Banja Luka peto odredište u regionu u kojem je održana promocija tog jednog od najpoznatijih i atraktivnih praznika u Crnoj Gori.

Festival u Herceg Novom će otvoriti karnevalska povorka i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić u petak, 2. februara.

Narednih dana bit će održana tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na novskoj rivijeri, a priprema se tona ribe i bit će podijeljeno stotine kilograma cvijeta mimoze.

Za posjetioce Herceg Novog bit će zanimljiv i maskenbal, a Krivokapić je najavila i tradicionalne izložba cvijeća, te sportski program.

-Mimoza je zaštitni znak Herceg Novog, cvijet koji svojom bojom širi vedrinu i najavljuje proljeće i turističku sezonu – istakla je Krivokapić.

Turistička organizacija Herceg Novog i općina Herceg Novi su ove godine prvi put organizovali „Karavan mimoze“ u Banjoj Luci u okviru promocije „49. Praznika mimoze“. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

gg
Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici
22.02.2018

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

jah
Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini
21.02.2018

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

SBF