Brinemo za okoliš
una

Privredna komora USK - Poziv za učlanjenje u Turistički klaster Una

25.01.2018
SARAJEVO/BIHAĆ, 25. jan 2018

Privredna komora Unsko-sanskog kantona uputila je poziv svim pravnim subjektima i fizičkim osobama  koji svojim aktivnostima i djelatnostima doprinose razvoju održivog turizma na području  Unsko-sanskog kantona da se uključe u Turistički klaster Una.

Kako se navodi u pozivu Turistički klaster Una osnovan je s ciljem: stvaranja boljeg poslovnog okruženja i klime za sektor turizma; jačanja kvalitete proizvoda i usluga svojih članova; potpore povećanju broja smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta; brendiranja proizvoda i jačanje promotivnih aktivnosti svojih članova.

Također aktivnosti Klastera su i rad na jačanju turističkih sadržaja i poboljšanju infrastrukture; podizanju kvalitete usluga u turizmu; te promociji destinacije rijeke Une i Nacionalnog parka „Una“ kao posebne turističke destinacije.

Turistički klaster Una svoje aktivnosti usmjerava na uvođenje novih tehnoloških rješenja u svrhu omogućavanja privlačenja novih investicija; razmjenu iskustava s istim ili sličnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inozemstvu; kao i predstavljanje na strukovnim sajmovima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Članom Turističkog klastera Una postaje se odlukom Skupštine i članstvo traje sve dok se na obostrano zadovoljstvo i korist ispunjavaju Statutom i ostalim pravilnicima utvrđene norme.

Svi oni koji vide svoj interes u ostvarenju ciljeva i radu Turističkog klastera Una pozivaju se da popune prijavnicu i pošalju je elektronskim putem na unaturizamklaster@gmail.com  ili osobno donesu u sjedište Turističkog Klastera Una.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF organizirala je u martu prošle godine Bihaću osnivačku Skupštinu Turističkog klastera Una u sklopu aktivnosti provođenja regionalnog projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude“.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

gg
Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici
22.02.2018

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

jah
Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini
21.02.2018

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

SBF